26 Haziran 2015 Cuma

Söz Bohçaları ( Gelin&Damat )





     Önceki yazımda bohça alışverişinden bahsetmiştim. ama bohçanın kendisini ayrı bir başlıkta paylaşmak istedim. Alışverişte bahsettiğim gibi süslü şeylerden kaçınıp sade, her zaman kullanılacak parçalar tercih etmiştik. Bohçayı da aşırı süsten kaçınarak hazırladık.
Bunun söz bohçası olduğunu ve daha nişan bohçasının da olacağını düşünerek hareket ettik.
     
     İlk önce gelin söz bohçasından bahsedelim. Kız istemeye gelirken damat tarafı kırık beyaz bir bohça hazırlamış. Çikolatayı koydukları gondol ve süsleme de oldukça sadeydi. Bohçayı zarf şeklinde yapıp, organzeden büyük bir fiyonkla süslemişler.









   Ben parfüm kesesine bayıldım. Minik bir lavanta kesesi de vardı bohçanın içinde ve çok güzel kokuyordu. Ayrıca bir büyük bir de küçük el havlusu takımın muhteşem parçaları arasındaydı. Ek olarak anneannenin ördüğü toz pembe çoraplar ve bir tane fazladan ev ayakkabısı da bana sürpriz oldu. (: 




     Damat bohçasına gelince...

     Annem el işleriyle yakından ilgili olduğu için bohçayı kendisi hazırladı. Krem rengi kadife kumaş ve Fransız güpürü aldı. Evet, kadife ((: Biz de bohça örneklerine bakarken kadifeye hiç rastlamadık. Ama risk almaya değdi doğrusu. Çok güzel bir sonuç elde ettik ve kesinlikle tavsiye ederim. Kadife aklınızda bulunsun. İnanılmaz asil duruyor. (:

     Fransız güpürlerini boncukla işledikten sonra sonra kadife kumaşın dört yanına dikti. Beyaz organzeden keseler yaptı. Lavanta kesesi yerine sabunluk hazırladı. Bohçanın üzerine de tülden bir kat daha bohça yaptı ve yine kendisinin yaptığı kumaş çiçekle tutturduk. Ayrıca annem, kadife kumasş ve aynı Fransız güpürleri ile parçalar yapıp ileride çeyize konulabilecek bir oda takımı hazırladı. Böyle bohça kenarda yıllarca yalnız başına durmayacak, kullanılma şansı olacaktı. Görselleri aşağıda bulabilirsiniz. (:



















     Damat bohçası çok orjinal ve şık bir bohça oldu. (bence tabi (: ) Annemin ellerine sağlık, böyle bir yeteneği olduğu için oldukça şanslıyım bence. (:

     Fotoğrafları akşam ve beyaz zemin üzerinde çektiğim için biraz göz yorucu görünebilir. Aslında üzerine oynayacaktım ama bu sefer de rengini bozarım diye orjinallerini koymaya karar verdim. 

     Bohçalarımız da bu şekildeydi. Kadife bohça fikrini biraz düşünün derim çok asil duruyor. 

Sevgiler
Zeyrik 
Follow my blog with Bloglovin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder